ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

Wales Rally GB Μέρα Τρίτη
 

Ατυχιών συνέχεια για τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Μουζάκη, την τρίτη και τελευταία μέρα του Wales Rally GB.

Το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο την μία από τις τέσσερεις ειδικές της ημέρας με πρόβλημα στο σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί, όταν το ελληνικό Ford Fiesta ST αρνιόταν πεισματικά να τεθεί σε λειτουργία αναγκάζοντας το πλήρωμα να το βγάλει σπρώχνοντας από το Parc Ferme.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην τροφοδοσία του κινητήρα. Οι μηχανικοί χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο με αποτέλεσμα να χρεωθεί το πλήρωμα με 2' 10'' ποινής.

Η συνέχεια ήταν εξίσου δύσκολή, όταν χρειάστηκε να προσπεράσει δυο αυτοκίνητα μέσα στην πρώτη ειδική της ημέρας με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί λάσπη στα ψυγεία του Fiesta προκαλώντας υπερθέρμανση του κινητήρα κάτι που ανάγκασε το πλήρωμα να επιστρέψει πολύ προσεκτικά στο service park και να εγκαταλείψει την προσπάθεια του.

Μετά από όλα αυτά οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Μουζάκης τελείωσαν τον αγώνα στην 9η θέση του Fiesta Sporting Trophy, παραμένοντας στην 5η θέση της γενική κατάταξης του θεσμού.

Νικητής του αγώνα και δεύτερος στην κατάταξη του θεσμού, που είχε ήδη κερδίσει από την Φινλανδία ο Ιταλός Bettega, ήταν ο Βρετανός Barry Clark.

 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λάμπρος σχολίασε:

 

Θέλαμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στον θεσμό με μια καλή εμφάνιση αλλά δεν τα καταφέραμε.

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είμαι ευτυχισμένος που έζησα την εμπειρία της συμμετοχής σε 6 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μέσα σε μία χρονιά και το απίστευτο συναίσθημα της πρώτης ελληνικής νίκης σε αγώνα το Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα όμως είμαι στεναχωρημένος γιατί πιστεύω πως αξίζαμε και κάτι παραπάνω. Ελπίζω να είμαστε σε θέση να ξαναπροσπαθήσουμε και του χρόνου.

Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας, την Ford Motor Hellas, την Jet Oil, την Puma Hellas, τους 4Τροχούς, και την Εθνική Επιτροπή Αγώνων που μας τίμησε με την με την  μεγάλη ευθύνη της εκπροσώπησης της χώρα μας στο εξωτερικό.Σύνολο επισκέψεων: 1,116,033 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation