ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

Neste Rally Finland
 

Την άλλη όψη των αγώνων ράλι αντιμετώπισαν οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Μουζάκης, οι οποίοι υποχρεώθηκαν μετά την σημαντική νίκη τους στο Ράλι Γερμανίας, σε εγκατάλειψη στο Ράλι Φινλανδίας.

Το ελληνικό πλήρωμα, μέλος της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε άσχημα την μέρα έχοντας ένα κλαταρισμένο λάστιχο στην πρώτη ειδική. Στην συνέχεια στις επόμενες δυο ειδικές που ακολουθούσαν πριν το σέρβις, κινήθηκαν συντηρητικά, αφού σε περίπτωση δεύτερου κλαταρίσματος θα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν λόγω έλλειψης ρεζέρβας.

Στο σέρβις που ακολούθησε, μετά από υπόδειξη του πληρώματος, αλλάχθηκαν οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στις ειδικές λόγω της λάσπης και των διάσπαρτων βράχων που δυσκόλευαν όλα τα πληρώματα.

Οι μεταβολές αυτές λειτούργησαν θετικά και το ελληνικό πλήρωμα σημείωσε χρόνους μέσα στην τριάδα που του επέτρεψαν να αναρριχηθεί στην 5η θέση της κατάταξης του Fiesta Sporting Trophy μειώνοντας αισθητά την απόσταση από την κορυφή.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν αναμενόμενη, αφού μια έξοδος στην 7η ειδική της ημέρας ανάγκασε το πλήρωμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

 
            Μετά το τέλος της ημέρας ο Λάμπρος δήλωσε:

 
            Αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι δρόμοι είχαν καταστραφεί από την βροχή και τα περάσματα των αυτοκινήτων μπροστά μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σημεία παγίδες μέσα στο δρόμο που δεν ήταν δυνατόν να τα εντοπίσουμε στις αναγνωρίσεις. Σε ένα από αυτά δυστυχώς είχαμε μια έξοδο, η οποία μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε. Το θετικό είναι ότι είχαμε μόνο υλικές ζημιές, κάτι που οφείλετε  στην εξαιρετική παθητική ασφάλεια του Fiesta αλλά και στην χρήση Hans και από τους δυο μας.

 
Επόμενος αγώνας του Fiesta Sporting Trophy είναι το Ράλι Ουαλίας στις 1-3 Δεκεμβρίου.

 
Την προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος υποστηρίζουν η
JetOil, Ford Motor Hellas, Puma Hellas, 4Τροχοι και η Εθνική Επιτροπή Αγώνων.Σύνολο επισκέψεων: 1,115,982 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation