ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

Στο βάθρο το Ford Fiesta
 
Την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο, έκανε το Ford Fiesta S1600 της ART με πλήρωμα τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Μουζάκη στο 33ο Ράλι Μαύρο Ρόδο, σημειώνοντας ταυτόχρονα την πρώτη επιτυχία παγκοσμίως για το Ford Fiesta S1600.

Η συμμετοχή, που υποστηρίζεται από την Ford Motor Hellas και την JetOil, κατάφερε να ‘επιστρέψει’ από την δύσκολη θέση που είχε βρεθεί μετά την υπερειδική της Παρασκευής και να τερματίσει στην δεύτερη θέση της F3 και της κατηγορίας Α.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή στην υπερειδική του αγώνα, μια κακή επαφή στο ηλεκτρικό σύστημα του Fiesta, προκάλεσε δυσλειτουργία στον κινητήρα με αποτέλεσμα το πλήρωμα να χάσει 15’’ σε μόλις 1,1 χλμ ειδικής.

Ευτυχώς όμως, οι έμπειροι μηχανικοί του Car Center έδωσαν άμεσα λύση στο πρόβλημα και έτσι το Fiesta βρέθηκε στην εκκίνηση της δεύτερης μέρας, με στόχο να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Η προσπάθεια του πληρώματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού κατάφεραν να αναρριχηθούν στην δεύτερη θέση της κατηγορίας τους, κερδίζοντας μάλιστα και 3 ειδικές διαδρομές.

Μετά τον αγώνα ο Λάμπρος σχολίασε:

Ξεκινώντας τον αγώνα είχαμε σαν μοναδικό μας στόχο τον τερματισμό. Το πρόβλημα στην υπερειδική μας πείσμωσε και αφού το αυτοκίνητο δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα προσπαθήσαμε στο πρώτο πέρασμα των ειδικών, να πιέσουμε και να κερδίσουμε θέσεις. Στο δεύτερο πέρασμα, και ενώ είχαμε σιγουρέψει την δεύτερη θέση, μειώσαμε ελαφρά τον ρυθμό μας για να φέρουμε το αμάξι στον τερματισμό. Όλη η ομάδα έχει παλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρει να γίνει το αυτοκίνητο αξιόπιστο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Σύνολο επισκέψεων: 1,115,986 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation