ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

32o Ράλι Μαύρο Ρόδο/ 8o Ράλι Κορίνθου
 
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚορινθίας) και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (ΑΛΑ) διοργανώνουν στις 27-28 Νοεμβρίου 2004 το 8ο Ράλλυ Κορίνθου -32ο Μαύρο Ρόδο τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος Ραλλυ 2004.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος) ,και την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν 2 από τις 8 Ειδικές Διαδρομές . To service park του αγώνα και τις δύο μέρες θα φιλοξενηθεί στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του JUMBO Κορίνθου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του αγώνα και το Ford Fiesta JWRC της ART, με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Κώστα Σούκουλη.

H EIΔΙΚΗ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ I & II ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Προσβάσεις ειδικών

2η & 4η ειδική διαδρομή ΚΙΝΕΤΤΑ Ι & ΙΙ, μήκους 11,05 χλμ.

Περιγραφή
Ανηφορική στα πρώτα της κομμάτια μέχρι το οροπέδιο, στη συνέχεια κατηφορίζει ελαφρά μέχρι τη 'Βαρέλλα' για να συνεχίσει κατηφορική με τεχνικό οδόστρωμα που χρειάζεται προσοχή σε σημεία, αλλά μπορεί να βγάλει και διαφορές.

Αφετηρία
Από την αφετηρία της Ειδικής Αγιοι Θεόδωροι, δεξιά στην άσφαλτο για 1,0 χλμ, μπαίνετε σε χωματόδρομο που σας φέρνει στην αφετηρία της Ειδικής, δεξιά στο μαντρί. Αφήστε το αυτοκίνητο νωρίς και αρκετό χώρο για τη διέλευση των αγωνιστικών και άλλων βοηθητικών οχημάτων. ΔΕΝ υπάρχει χώρος για στάθμευση.

Τερματισμός
Από Κινέττα ανεβαίνουμε την οδό Γερανείων με πορεία προς το βουνό που φτάνει μέχρι το STOP της Ειδικής.

Ενδιάμεσες διαδρομές
Από τα Μέγαρα, στο 15 περίπου χλμ. στο δρόμο προς το Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Πρόδρομου στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο που οδηγεί προς τον πύργο του ΟΤΕ. Σε 4,8 χλμ, στο πλάτωμα, κατηφορίζετε στον αριστερό δρόμο. Μετά από 1,02 χλμ ακολουθείτε τη δεξιά φουρκέτα και σε 6χλμ φθάνετε στη γνωστή διασταύρωση όπου η γνωστή 'Βαρέλλα', το βαρέλι του αέρα.

5η & 7η ειδική διαδρομή ΑΘΙΚΙΑ Ι & ΙΙ, μήκους 9,30 χλμ.

Περιγραφή
Η πολύ τεχνική και όμορφη ειδική των Αθικίων με καλό οδόστρωμα, αποτελεί σχολείο αγωνιστικής οδήγησης και σύγκρισης ανάμεσα στα πληρώματα. Με πολλά 'κρυφά' σημεία που βγάζουν διαφορές ειναι πρόκληση για κάθε αγωνιζόμενο.

Αφετηρία
Από Λουτρό Ελένης προς Γαλατάκι & Κ. Αλμυρή στρίβουμε δεξιά αμέσως μετά τη γέφυρα με τα κίτρινα κάγκελα στην ταμπέλα προς οικισμό «Ντράσσας Γαλατακίου». Στο τέλος της ασφάλτου είναι η εκκίνηση της Ειδικής.

Τερματισμός
Στην έξοδο του χωριού Αθίκια με κατεύθυνση προς Αγ. Ιωάννη στα 500m συναντάμε διασταύρωση αριστερά με χωματόδρομο, όπου στα 100μ είναι ο τερματισμός της Ειδικής.

Ενδιάμεσες διαδρομές
1) Στο δρόμο της Επιδαύρου στρίβουμε δεξιά μετα την διασταύρωση με Αλμυρή πρός το χωριό Ρυτό. Στριβουμε δεξιά στην πινακίδα με τη στενή φουρκέτα προς Αθίκια και αριστερά στη διασταύρωση. Ο χωματόδρομος μας φέρνει στο 2,45 χλμ της Ειδικής.
2) Αν στον τερματισμό της Ειδικής πάρουμε τον αριστερό χωματόδρομο και στρίψουμε δεξιά στη διχάλα, φτάνουμε στο εκκλησάκι στο 8,60 χλμ της Ειδικής.

6η & 8η ειδική διαδρομή ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ Ι & ΙΙ, μήκους 8,90 χλμ.

Περιγραφή
Θεαματική και γρήγορη ειδική προσφέρεται για παρακολούθηση.

Αφετηρία
1) Από την Αρχαία Κόρινθο αριστερά παράλληλα στον τοίχο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων στο στενό δρόμο και μετά τα σκουπίδια στρίβουμε αριστερά στο Ταυ.
2) Από το χωριό Σολωμός στρίβουμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου και στη διχάλα στο 1,05 χλμ πηγαίνουμε δεξιά. Στο 1,0 χλμ στρίβουμε δεξιά και αριστερά κάτω από τη γέφυρα και στα 1,40 χλμ φτάνουμε στην αφετηρία της ειδικής.

Τερματισμός
Στο χωριό Σπαθοβούνι, στην πλατεία παρκάρουμε, στρίβουμε δεξιά και μετά από 500m συναντάμε τον τερματισμό της ειδικής.

Ενδιάμεσες διαδρομές
1) Στο δρόμο πρός Αργος, περνάμε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθυνόμαστε προς Χιλιομόδι. Μετά από 5,60 χλμ στρίβουμε δεξιά προς Μαψό (προσοχή δεν φαίνεται καλά η ταμπέλα) και μετά από 3,90 χλμ στην πλατεία στο μνημείο του χωριου δεξιά. Μετά από 2,50 χλμ συναντάμε την ειδική σ' ένα από τα ποιό θεαματικά σημεία του αγώνα όπου τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο άλμα για αρκετή ώρα στον αέρα.
2) Στη Νέα Εθν. Οδό Κορίνθου – Τρίπολης, βγαίνουμε στο 2ο Parking και μπαίνουμε στο χωματόδρομο που μας φέρνει στο 6,60 χλμ της Ειδικής, όπου τα αυτοκίνητα περνάνε πάνω στη γέφυρα με την Εθνική από κάτω.

Σύνολο επισκέψεων: 1,115,961 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation