ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

Πρεμιέρα με υποσχέσεις
 
Υποσχέσεις σκόρπισαν στην πρώτη τους εμφάνιση στο χώμα με το Ford Fiesta JWRC οι Λάμπρος Αθανασούλας- Κώστας Σούκουλης, Παρόλη την εγκατάλειψη τους στο τέλος της 6ης ειδικής του αγώνα, έδειξαν τα δόντια τους αφού βρίσκονταν στην πρώτη θέση της F3 έως εκείνη την στιγμή.
Αιτία της εγκατάλειψης τους ήταν μια βλάβη στην κρεμαγιέρα του Fiesta, που κατέστησε το αυτοκίνητο ουσιαστικά αδύνατο να οδηγηθεί.
Το πλήρωμα του Fiesta, που υποστηρίζεται από την Ford Motor Hellas, ξεκίνησε τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς και βρέθηκε να προηγείται στην κατηγορία του μετά την δεύτερη ειδική.
Το πρόβλημα της κρεμαγιέρας ξεκίνησε ουσιαστικά στην μέση της τρίτης ειδικής, με αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο και μετά από υπερπροσπάθεια του Λάμπρου στην 4η ειδική, έφεραν το αυτοκίνητο στο Service Park.
Εκεί οι έμπειροι μηχανικοί του Car Center, επιδιόρθωσαν την βλάβη μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και έδωσαν στο πλήρωμα την δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη στο δεύτερο loop των ειδικών διαδρομών μια που βρίσκονταν 10" μπροστά από τον δεύτερο της κατηγορίας.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι βαίνουν καλώς και ολοκλήρωσαν την 5η ειδική χωρίς κανένα πρόβλημα διατηρώντας την πρωτοπορία, το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε στην αρχή της 6ης ειδικής.
Παρόλα αυτά, κατάφεραν να τερματίσουν την ειδική, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο και διακινδυνεύοντας μιας και το αυτοκίνητο ήταν αδύνατο να οδηγηθεί.
Έτσι, μετά από συνεννοήσεις με τους μηχανικούς κατά την διάρκεια του ανεφοδιασμού πριν την προτελευταία ειδική, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους.

Επόμενος αγώνας του Fiesta JWRC, το Ράλι Κορίνθου - Μαύρο Ρόδο στις 27-28 Νοεμβρίου στην Κόρινθο.

Περισσότερες φωτογραφίες απο το Ράλι Ολύμπιο, μπορειτε να δείτε στην ενοτητα φωτογραφίες της ιστοσελίδας μας.

Ο Λάμπρος σχολίασε:

Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Οι μηχανικοί μας είχαν δουλέψει πάρα πολύ πάνω στο αυτοκίνητο, και σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Ford TeamRS, είχαν δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα του αυτοκινήτου. Η κρεμαγιέρα, όπως και τα περισσότερα βασικά ανταλλακτικά του αυτοκινήτου είχαν αλλαχτεί πριν από τον αγώνα. Το Fiesta βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, σημαντικό μέρος της οποίας έχει πέσει στις πλάτες μας . Το θετικό για εμάς είναι ότι η M-Sport ανέλαβε το πρόγραμμα εξέλιξης του αυτοκινήτου, και βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα νεότητας του. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι μιας και δείξαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη σε όλες τις επιφάνειες

Σύνολο επισκέψεων: 1,116,050 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation