ΝΕΑ

Αθανασούλας και Ζακχαίος και πάλι με Hyundai i20N στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Στην εντυπωσιακή λίστα των 70 συμμετοχών για ακόμα μια φορά βρίσκονται τα ονόματ...
Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολό...
O Λάμπρος στην Κύπρο!
Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κύπρου, τελευταίο αγώνα του Ευρωπ...
Acropolis Rally Review
Στην δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης του SeaJets Acropolis Rally 2016 τερμάτι...

:::: Πρόγραμμα Αγώνων

:::: Βαθμολογία
::::Φωτογραφίες
:::: Προηγούμενο πρωτάθλημα
:::: Επόμενο πρωτάθλημα

Rally Acropolis
 
Με τον καλύτερο και πιο εμφατικό τρόπο ολοκλήρωσαν το 56ο Rally Acropolis οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος.
Το ελληνικό πλήρωμα ανέτρεψε την διαφορά των 8,8'' από τον Nasser Al Attiyah, η οποία είχε δημιουργηθεί από το πρόβλημα του κινητήρα του Skoda Fabia S2000, και κερδίζοντας 3 απο τις 4 ειδικές της τρίτης ημέρα πέρασε πρώτο με διαφορα 22,3'' στην κατηγορία Παραγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Η επίδοση τους αυτή εκτος απο τους 10 βαθμους στο Πρωτάθλημα Παραγωγής, τους χάρισε και ένα βαθμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μιας και τερμάτισαν στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης.
Η κατά γενική ομολογία καταπληκτική επίδοση τους απέναντι σε Παγκόσμιους Πρωταθλητές Παραγωγής όπως ο Toshi Arai και o Nasser Al Attiyah, πρωταθλητές Πορτογαλίας, Σουηδίας και γενικότερα επαγγελματίες οδηγούς έκανε την Διεθνή Ομοσπονδία να τους τιμήσει με τον τίτλο του Abu Dhabi Spirit of the Rally Award, που απονέμεται κάθε αγώνα στο πλήρωμα που εντυπωσίασε με την επίδοση του.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λάμπρος μας είπε:  'Μοιάζει απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έχει συμβεί. Πραγματικά τα πάντα μοιάζουν τέλεια. Ξεκινώντας τη σημερινή τελευταία ημέρα του αγώνα, μπορώ πω ότι είχα το λιγότερο άγχος από κάθε άλλη ημέρα. Μπορεί το προηγούμενο βράδυ να είχαμε χάσει τη διαφορά που είχαμε χτίσει με κόπο, αλλά από τη στιγμή που δεν χάλασε το αυτοκίνητο από κάποιο δικό μας λάθος, αυτός δεν πρόσθεσε παραπάνω άγχος. Παράλληλα, γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε λόγο να μην προσπαθήσουμε και να μην πιέσουμε. Δεν είχαμε λόγο να μην το κάνουμε, αφού και χάναμε, αυτό θα γινόταν από έναν πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω'  και συνέχισε
'Ελπίζω και θα ήθελα πάρα πολύ αυτό το αποτέλεσμα και αυτή η επιτυχία, να μας βοηθήσει για να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά δεν θα σταματήσουμε να ελπίζουμε. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήθελα μέσα από τη καρδιά μου να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να συμμετάσχω στον αγώνα, αλλά και όσους βρέθηκαν κοντά μου και με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για όλους τους θεατές και τον κόσμο που σε κάθε ευκαιρία μας εμψύχωνε και μας έδινε κουράγιο, ενθαρρύνοντας μας με κάθε τρόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους'

Χορηγοί της προσπάθειας, που υποστηρίζεται από τη SKODA ΒΙΑΜΑΡ, είναι για ακόμα μία φορά η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών JETOIL, η GA FERRIES, η εταιρεία ΜΙΧΑΣ, και η Boo Productions, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και προμηθευτής αθλητικού υλικού η PUMA.

Σύνολο επισκέψεων: 1,116,080 | designed by redfish | developed/hosted by apogee
creation